Ik ben thuiswonend

Als thuiswonende heb je het financieel-technisch het minst ingewikkeld. Je hebt nog geen woonlasten, dus de ‘dubbele’ maandlasten, waarover je bij nieuwbouw altijd hoort, raken jou sowieso niet, er is in jouw geval niets geen dubbel. Het spaargeld dat je zelf mee moet brengen blijft beperkt tot je hypotheekkosten (notaris, advieskosten en mogelijk NHG-kosten), het totaal van deze kosten komt maar zelden boven de € 5.000,- uit. Daarnaast heb je doordat je thuis woont misschien erg goed kunnen sparen, wat je op diverse fronten hartstikke goed kan helpen!

– Heb je voldoende inkomen om het huis wat je in het vizier hebt te kunnen kopen? In de berekeningen hieronder krijg je daar sowieso alvast een goed inzicht in!
– Anders dan bij bestaande bouw kun je bij een nieuwbouwwoning je keuken, het tegelwerk, eigenlijk alles in je huis (behalve de stoelen en de lampen) meefinancieren in je hypotheek. Je krijgt dan een bedrag in je bouwdepot waaruit jij je extra’s en upgrades kunt betalen. Uiteraard moet je leencapaciteit wel voldoende zijn om zowel je nieuwe huis als de extra’s en upgrades mee te financieren. Heb je die leencapaciteit niet? Dan zal je spaargeld in moeten zetten.
– Tegenwoordig hebben veel mensen een studiefinanciering en/of een Private Lease. De maandbetalingen voor leningen tasten het bedrag wat je aan hypotheek kunt krijgen stevig aan. Een voorbeeld: als je € 400,- in de maand betaalt voor je Private Lease dan kun je ca. € 100.000,- minder aan hypotheek krijgen… Heb je leningen, kijk dan altijd samen met NEXTHome welke impact dit op jouw situatie heeft.

Jouw eerste koopwoning in De Groene Warande, de perfecte start!

In De Groene Warande koop je een Energiezuinige, gasvrije én complete woning met Nationale Hypotheekgarantie. NHG geeft je natuurlijk tal van voordelen en verzekeringen, maar ook zorgt NHG – in combinatie met die Energiezuinigheid én de Hypotheekregels van 2024) ervoor dat je nieuwe woning bereikbaarder is dan ooit. En dan kun je mogelijk ook nog eens gebruik maken van een Starterslening!

– Met NHG heb je recht op een lagere hypotheekrente. Hierdoor kun je meer lenen
– Doordat je nieuwe woning Energiezuinig is kun je € 30.000,- meer lenen
– Met NHG kun je gebruik maken van de Starterslening van de Gemeente Nissewaard van maximaal € 30.000,-
– Als single kun je nog eens € 16.000,- extra lenen omdat er maar voor één persoon boodschappen gedaan hoeven te worden

De combinatie van deze vier voordelen zorgt ervoor dat wonen in De Groene Warande bereikbaarder is dan dat je voor mogelijk had gehouden, je benodigd bruto inkomen is namelijk lager. Voor een indicatie van dat inkomen: zie het rekenvoorbeeld.

– Een hypotheek met NHG geeft je een lagere maandlast doordat je hypotheekrente lager is
– Over een Starterslening betaal je geen rente en aflossing totdat je inkomen daaraan toe is
– Bij een Energiezuinige woning heb je een verlaagde energierekening. Voor nu en in de toekomst is het uitermate belangrijk om je energierekening onder controle te hebben én te houden!

Rekenvoorbeelden

Plan een oriëntatiegesprek met NEXTHome en krijg voorrang bij de toewijzing

Op donderdag 4 juli start de presale van de 82 koopappartementen in De Groene Warande fase 1. In de aanloop naar de presale is het mogelijk om met NEXTHome een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te gaan. Tijdens dit gesprek komen de hypotheekmogelijkheden uitgebreid aan bod. Met een positieve uitslag van het oriëntatiegesprek krijg je een voorrangspositie bij de toewijzing!

Wie is NEXTHome?
NEXTHome is de financiële coach voor De Groene Warande. Omdat je niet dagelijks een nieuwbouw woning koopt is het handig om na te gaan wat er financieel allemaal kan. Er zijn voor De Groene Warande namelijk veel mogelijkheden! Om je daarbij te helpen hebben wij NEXTHome als financiële coach ingeschakeld. De hypotheekadviseurs van NEXTHome zijn bekend met het project en bespreken graag jouw persoonlijke situatie en wensen op het gebied van een appartementen in De Groene Warande fase 1.

Het (digitale) oriëntatiegesprek bij NEXTHome is geheel gratis en vrijblijvend. Uiteraard staat het je vrij om na de toewijzing van de woningen je hypotheek via een zelf gekozen financieel adviseur aan te vragen.

Hoe maak ik een afspraak voor een oriëntatiegesprek?
Je kunt een oriëntatiegesprek met NEXTHome aanvragen door het intakeformulier in te vullen en per email toe te sturen aan info@nexthome.nl